Tuesday, 18 June 2013

DIARY 4: HAI SEMESTER 8!

Assalamualaikum!

Start with new semester, new life chapter, and the new SPIRIT =')


Hai Semester 8 yang cantik menawan bak perawan! Semester ini merupakan  semester akhir berada di IPG ini. Rasa macam mimpi pun ada sekarang dah jadi super duper senior. Dulu masuk maktab keciknoet lagi sekarang dah jadi orang yang paling 'berusia'. Tup tup dah nak habis dah belajar. 5 tahun setengah kat Pulau Pinang ni mana tempat yang tak kenal ha? Tanya je nak kemana, semua tahu. Rugi lah kan bermastautin lama-lama tapi tak terokai sehabis-habisnya. Yabedabedubedabedube :p

Dengan bermulanya semester baru pada 17 Jun 2013, maka bermulalah cabaran dan dugaan  yang baru. Dengan ini, apa yang paling penting, persiapkan diri dengan azam yang baru. Berazam, berazam juga tapi jangan tak ada kesungguhan untuk melaksanakan. Peace! tuju pada empunya badan sendiri =) Semoga semester ini bertambah rajin, berkurang malas, pergi kelas dengan awal, balik kelas dengan lewat, buat assingment awal-awal, hantar assingment awal-awal dan segalanya dengan baik. Semoga Allah permudahkan segala urusan kita bersama ye kawan-kawan. Kadang-kadang, Allah memberikan dugaan yang berat kepada kita kerana Dia percaya kemampuan  kita lebih daripada kita mempercayai diri kita sendiri.

Dear me and you too,
Good luck new sem..turns over new leaf..always smile,,, (^_

 I really love my beloved classmates =)
MT2 forever and ever.

Semoga ukhuwah yang dibina ini berkekalan selamanya.
Aminnn...








"Persahabatan diwarnai dengan pelbagai pengalaman suka dan duka, dihiburi disakiti, diperhatikan dikecewakan, di dengar diabaikan, dibantu ditolak, namun semua ini tak pernah dilakukan dengan tujuan kebencian"

*Levyu all. So much*

Tuesday, 4 June 2013

DIARY 3: SELAMAT PENGANTIN BARU

Assalamualaikum silent readers!

*****

Cuti sekolah memang sinonim dengan kenduri-kendara. Memang tak dapat dipisahkan lagi. 
Cuti sekolah = Kenduri kawen
Alhamdulillah

Baru ni..seyes sangat eksaited kau nak pergi kenduri kengkawan. So, sebelum cuti hari tu, just plan-plan cenggitu dengan bestie (teha, malin dan ezy dan ramai lagi) sama ada nak pegi atau tak wedding kengkawan. Plan punya plan tengok-tengok, Alhamdulillah..segala yang dirancang berjalan dengan baik. Dalam islam, menghadiri kenduri majlis perkahwinan, jika dijemput, maka adalah satu keWAJIPAN. 
 
Baru ni, kita org marathon kenduri. Haha! Macam tak percaya pun ade. Tapi best sangat tak tau nak ekspresikan dengan kata-kata. Tengok pengantin comel-comel, sama cantik sama padan, makan nasi sampai kenyang, goodies bag macam-macam ada, pelamin yang cantik berseri untuk raja sehari, pengantin makan beradab lauk sedap-sedap,kita orang tak tido malam  tolong-tolong kawan meniti hari bahagia dan banyaaaakkkk lagi. Seronokkkkknnnyaaa tengok orang kawen! Tengok orang kawen pun seronok, orang yang kawen lagi la seronok sudah jadi yang halal. :)

Cuti ni, antara kenduri yang sempat pegi:

1) Wedding Chan dan Syahirah | 30 Mei 2013
Lokasi: Kuala Besut, Terengganu.
Tahniah buat Chan dan Syahirah. Comel sangat Syahirah ni :) Pengantin muda weeeee..

2)Wedding Kak Ana dan Jai | 30 Mei 2013
Lokasi: Padang Luas, Besut, Terengganu
Tahniah Kak Ana. Kak Ana sekarang da jadi milik orang. Takleh da kita nak hu ha hu ha macam dulu lagi.hehe! Semoga kak ana cepat dapat baby. Auntie tak sabar dah ni. :p 

3)Wedding Juhana dan Shukrie | 30 Mei 2013
Lokasi: Losong muzium, Terengganu
Juhana, kawan sekolah rendah dulu. lama sangat tak jumpa dia. Last jumpa masa last sekolah rendah dulu la. Hehe! Kini Jujue da kawen. Semoga jujue dapat ditukarkan ke Terengganu dekat dengan suami.

3)Wedding Kak Tifah dan Ibrahim | 1 Jun 2013
Lokasi: Pendang, Kedah
Sweet sangat Kak Tifah dan pasangan. Rasa macam tak percaya pun ada pergi kenduri sampai Kedah. hehe.

5)Wedding Shira dan Jumie | 2 Jun 2013
Lokasi: Kampung Pida 3, Kedah
Tahniah untuk Shira dan Jumie. Kitaorg berempat siap tdo umah pengantin lagi. Sembang-sembang, siapkan photo booth untuk Shira tengok-tengok da jam 4 pagi. :)


Buat kawan-kawan yang lain,sorry sangat-sangat tak dapat hadir time korang kawen. Huhu. :(  Apapun, saya doakan kalian,

*Selamat Pengantin Baru
*Selamat Mendirikan Rumahtangga
*Moga Berbahagia Hingga Ke Akhir Hayat
*Moga dapat anak yang ramai dan sentiasa dimurahkan rezeki.

AMIN~

Menurut Abu Hurairah r.a. apabila mendoakan seseorang yang baru berkahwin, Rasulullah s.a.w. akan berkata, "(Semoga Allah memberkati kamu dan melimpahkan berkat kepada kamu dan menghimpunkan kedua kamu di dalam kebaikkan.)"

Jom tadah tangan, doakan yang baik-baik untuk kawan-kawan kita :)