Saturday, 21 September 2013

MY BIRTHDAY. YOUR BIRTHDAY. OUR BIRTHDAY.



Assalamualaikum dan happy weekend! =)

Semalam semasa kemas mengkemas file dalam laptop, then terjumpa la folder 'my birthday'. It is so exciting you know, to remember back all those sweet memories together with the lovely friendssss. Today, I would like to share my birthday moment while i'm here, IPG Kampus Pulau Pinang. 5 tahun setengah jadi tua kat sini. Tua ke? Muda lagi ;)

For me, birthday is the most precious date in my life. Sekarang maybe tarikh birthday yang penting, after this, maybe akad nikah pulak kan. Sebab neves2 nak pikul tanggungjawab sebagai seorang isteri. Haha! (X0X0) phewh phewh. Bab-bab tarikh aku memang alert. Tak tahu nak classify yang jenis macam mana. Tapi if ada sesuatu yang memang meninggalkan memory terhebat, memang aku pegang kuat-kuat dalam otak. Cewah! Ramai je yang bagi mereka, birthday je pun. Tapi aku, pelik binti ajaib. Kalo boley tamo sampain11.59 malam. Macam over je nak kau sorang. Kesian orang yang birthdaynya 18 Februari. =p


17 FEBRUARI 2011
For this year, my friend ask me to accompany her to cafe after usrah. I was so happy because I can eat roti canai too. Feveret eh? Takpun. =p Actually, the stall was recently opened. The 'roti canai' sangat sedap. Nyummmy nyummmy! Bab makan memang laju kan. Tengah malam lagi sedap.  After usrah with kak anis kat surau blok, I went back to my room to change my cloth (takkan nak pakai baju tido) and my friend ask me to pakai cantik-cantik. Aikk???Kenapa pulak ezi? Kan nak pegi kafe je. However, I managed myself look pretty dengan calit bedak sket-sket. Bedak johnson baby je. Tak la nampak kusam sangat macam muka ngantuk ann annn. Kira cantik la tu! hehek. Depan blok kat sini, ada satu kerusi batu, celah pokok. Suddenly, I heard peoples nyanyi  SELAMAT HARI JADI, SELAMAT HARI JADI, SELAMAT HARI JADI FATIN...SELAMAT HARI JADI... It was suprised me when I turn back and that was my friendssss! Waaaa...serious terkejut ramai yang menyorok. Dengan cupcakenya yang sangat comel. Warna pink putih sedap manis menarik memukaukan (tak tahu nak desribe macam mana sebab sangat superb). Gambar pulak tadek =.= Memang terharu. Senyum sampai habis nampak gigi semata-mata. Hiks. Thank you so much girlfriends! Sayang sangat! Thank you everyone for the doa and support.



17 FEBRUARI 2012
  
Can you imagine guys when your room full with the balloons? Seronok tak? Haha. Rasa macam budak comel dalam kindergarten. Actually that night I slept quite early. Around 11.58 p.m dah tarik selimut. Bagitau kat roomate "Tdo dulu erk." roomate pun senyum ada makna gitu. Then 11.59 p.m, I heard slippers and sounds in front of my room. "Ni mesti budak-budak ni" *buat-buat tido lagi. Pastu roomate bukak pintu, tengok-tengok penuh orang depan bilik. Tak tergambar dengan kata-kata melihat penuh kawan kat depan, macam satu blok. Ni macam fan club fanara levyu ni ;) heeee...Thanks to everyone, everyone,everyone yang made effort wish and anything. May Allah showers all of you with much love and blessing. I love you so much more than I can said. 2 3 4 hari jugak belon penuh lam bilik. Seronok aww awww.  Allah is the greatest. For loving me, For giving me people to love and for making me feel loved. :') Indahnya persahabatan ini.










My birthday and Koyah bulan yang sama. But she 7th and I'm 17th. And this year we all nak celebrate birthday Koyah kat pantai. Actually, that is Koyah's someone special plan. He asked me to cooperate with him to make koyah happyyyy! It's really secret. Memang plan yang terbaikkkkk punya. I didn't tell Koyah at all. It's quite big party untuk Koyah. Untong Koyah ada orang sayang. Heeee =D Siap aku ajak floormate masak-masak sebab nak pegi picnic kat pantai. Beli makanan banyaknya. Kek aku suruh koyah punya ehem2 yang belikan sebab kalau pegi beli kantoi la nak celebrate birthday dia kan. Kitaorg dah sampai kat pantai. Dah suka-suka amik gambar. I got msg from safuan, he told me that he already arrived. . Aku apa lagi..larikan diri daripada koyah...cepat2 cari, pastu gtaw suruh bukak kek tu.he said JANGAN. JANGAN. .tapi aku kata bukak jugak..pasang liling..bagi koyah terharu...bukak-bukak kek, tengok-tengok Happy Birthday and my name also. EeEeEeh! nape pulak ni? Takpe2. koyah tunggu kat bawah,bawakkan kek cepat..dan safuan tolong bawak bunga. Tanpa hiraukan nama yang silap tu. sampai la dekat ramai-ramai, tengok- tengok, kawan-kawan nyanyi. HAPPY BIRTHDAY TO YOU, HAPPY BIRTHDAY TO YOU, HAPPY BIRTHDAY TO FATIN NASUHA...ALLAH SELAMATKAN KAMU, ALLAH SELAMATKAN KAMU, ALLAH SELAMATKAN FATIN NASUHA, ALLAH SELAMATKAN KAMU....Compius compius compius..eh ni Hari jadi sape sebenarnya?..Ghupe-ghupenya birthday aku jugak yang dorang sambutkan. Ya Allah, speechless. Bunga yang aku suruh safuan pegang tadi pun sebenarnya untuk aku. Lagi tak tahu nak kata apa. I thank Allah for everything. I'm grateful for having families and friends around who never stop supporting me. Yes. Allah is the most loving. 









17 FEBRUARI 2013
I celebrated my birthday this year during practicum. I didn't know what my friend planned for me. Tapi aku dapat agak yang akan ada something. It was very hectic week. My body was so tired. I preferred to sleep all the evening. My everyday timetable is packed with school activities sampai 5pm everyday. Sampai tak sedar apa-apa. Letih sangat. Magrib aku turun bawah sebab nak tengok cerita pukul 7. Wuwuwuwuw. I realised that one of my housemate not around.  "Aikkk! Pelik semacam ni bila teha yang takder. Mana pulak dia pergi". Fortunately, terbaca msg teha masuk kat phone Ainun.  Kantoiiii...Rupanya teha kuar dengan koyah. Pergi mana wallahua'lam. Tapi aku bau bau ada permainan  yang akan berlaku malam ni.

I was quaratined for so long hours. Tak boleh keluar bilik sehingga diarahkan. Dahla semua orang kat bawah. Aku je yang kat atas sorang-sorang. Seram sejuk jugak. Dapat msg dorg baru boley keluar.. Lama dorang buat kat bawah tu. Aku agak dorang akan masak ikan singgang takpun masak lemak cili padi  untuk aku sebab itu adalah makanan feberet. Pastu tentu dorang akan hidangkan ulam-ulam dengan banyaknya. Sedapnyaaa. Bisik hati sorang-sorang.

Bila dah dapat meseg. Ini bermakna aku dah bebas dari kuarantine. Yeayyyy! Yeaayyyy! Aku dan boleh bukak pintu bilik. Terngamam. Gelapppp.. Apa lagi. Tempikk la haha! Yang seramnya aku kena turun ke bawah ikut arahan. Mulanya kena masuk bilik Piqa dan Ainun. Dahla masterbedroom. Besar pulak tu. Gelap. Jauh pulak nak berjalan. Aiyokk. Ada tugasan dalam bilik PiqaAinun. I continued my journey...to the centre of the earth macam. Sampai kat tangga ada cupcake. Sweetnya kek ni. Aku bawak sekali turun kat bawah. Bila turun sampai bawah. Dorang nyanyi. HAPPY BIRTHDAY TO YOU! ALLAH SELAMATKAN KAMU! Memang betul2 party di tengah malam. Makanan atas meja banyak sangat. Rupanya dorang masak stimboat. So delicious friend! It’s been an amazing day and I feel so special! With the banners too.. Sayangnya kat korang Ya Allah. Semoga Allah tautkan hati kita sampai bila-bila untuk bersahabat. Thankyou soooo much for everyone who celebrated my birthday. You guys made my day again!  Thank you everyone for your prayers and wishes. Thank you, just thank you so much!








17 FEBRUARI 2014


mesti sorang-sorang.




Berakhir sudah 17 Februari di IPG. =(

Bakal merindui.

Getting better. Esok viva. Doakan saya kawan-kawan. =)

Love, budak hidung kembang. pipi kembang.




Saturday, 7 September 2013

TELUK TEMPOYAK WITH LOVE

Assalamualaikum.

Hari ini, 8 September 2013. pergi jenjalan dengan kengkawan. Makan - makan. Suka suki. Semester akhir lah katakan. Plan punya plan hampir 2 minggu. Hari ni baru berpeluang nak pergi. Last week busy giler dengan esemen semua. Hari ini baru boleh bernafas dengan leganya. Alhamdulillah. Tapi ada banyak lagi yang menanti =) Takpe la. Tinggal 2 bulan je lagi. Nak spend masa puas-puas yang penuh dengan pengalaman manis dengan classmates tersayang. Meaaaawwww!


Kitaorg kan pergi makan dekat RESTORAN SERI IDAMAN, TELOK TEMPOYAK.
RATE: *****

Teluk tempoyak memang femes dengan Tomyam kelapa. Sekali cuba memang nak lagi. Addicted gitewww! Last aku datang sini tahun lepas rasanya. Lama dah tak berkunjung ke sini. Hari ini pergi terus terjah kaunter cakap 'akak! nak tomyam kelapa erk' . Punya eksaited nak tunjuk kat classmates keunikan tomyam kelapa ni. Tup tup akak tu cakap 'Sorry dik, tomyam kelapa tade'. :(
 *gambar tahun lepas*
Apa yang uniknya tomyam kelapa ni? Sedap sangat ke sampai nak makan sangat tu?

Best! Sangat-sangat! sebab rasa macam air kelapa tapi versi tomyam. Air kelapa kan best. Nak2 orang yang macam aku yang semamangnya suka gile dengan air kelapa. Rasa nya sedap lemak berkrim. Cara nak buat mudah je sebenarnya, kita masak macam biasa je tomyam tu, tapi replace air biasa dengan air kelapa. 

Try la buat. Nyummmm. Confirm jilat jari.



Lepas makan kitaorg pergi jalan Queensbay Mall pulak. Love is all around with my love classmates. Forever!

 
 


 ini yang kawan kite belanja!
tima taceeeeh tawan tite yang tomey syuhada <3







sekian, fanaraloveyou