Saturday, 7 September 2013

TELUK TEMPOYAK WITH LOVE

Assalamualaikum.

Hari ini, 8 September 2013. pergi jenjalan dengan kengkawan. Makan - makan. Suka suki. Semester akhir lah katakan. Plan punya plan hampir 2 minggu. Hari ni baru berpeluang nak pergi. Last week busy giler dengan esemen semua. Hari ini baru boleh bernafas dengan leganya. Alhamdulillah. Tapi ada banyak lagi yang menanti =) Takpe la. Tinggal 2 bulan je lagi. Nak spend masa puas-puas yang penuh dengan pengalaman manis dengan classmates tersayang. Meaaaawwww!


Kitaorg kan pergi makan dekat RESTORAN SERI IDAMAN, TELOK TEMPOYAK.
RATE: *****

Teluk tempoyak memang femes dengan Tomyam kelapa. Sekali cuba memang nak lagi. Addicted gitewww! Last aku datang sini tahun lepas rasanya. Lama dah tak berkunjung ke sini. Hari ini pergi terus terjah kaunter cakap 'akak! nak tomyam kelapa erk' . Punya eksaited nak tunjuk kat classmates keunikan tomyam kelapa ni. Tup tup akak tu cakap 'Sorry dik, tomyam kelapa tade'. :(
 *gambar tahun lepas*
Apa yang uniknya tomyam kelapa ni? Sedap sangat ke sampai nak makan sangat tu?

Best! Sangat-sangat! sebab rasa macam air kelapa tapi versi tomyam. Air kelapa kan best. Nak2 orang yang macam aku yang semamangnya suka gile dengan air kelapa. Rasa nya sedap lemak berkrim. Cara nak buat mudah je sebenarnya, kita masak macam biasa je tomyam tu, tapi replace air biasa dengan air kelapa. 

Try la buat. Nyummmm. Confirm jilat jari.



Lepas makan kitaorg pergi jalan Queensbay Mall pulak. Love is all around with my love classmates. Forever!

 
 


 ini yang kawan kite belanja!
tima taceeeeh tawan tite yang tomey syuhada <3







sekian, fanaraloveyou

3 comments:

  1. nyesalnyaaa tak amek gamba kat gajah harituuu..hehhehehehhe..well sem 8 nii lah masa nak habiskan saat2 indah ngn kawan2 kann....pasnii bila masing2 da bawak haluan sndiri..dah agak susah nak jumpa.... sayangi semua sahabat kita selagi mereka menyanyagi kita.....hargai merka selagi mereka tak lupakan kita...dann selamat mengemokkan diri cikgu fatin

    ReplyDelete
  2. tu la..org offer takmo..malu sangat la katakan. :p haha...hmmmm...mhitung hari,.sedihnyaaa nanti kan kan...

    ReplyDelete
  3. 1st tau dpt pasal tempoyak kelapa.. urm..

    ReplyDelete